31/01/2018

Velkommen til Darwin

Er du træt af at din opsparing står til 0 i rente i banken? For du vil gerne have pengene til at vokse, så der bliver flere penge til den lange, gode rejse.

Men du synes måske samtidig, at investering kan være en jungle at finde rundt i?

Så bør du lære Darwin at kende. Darwin gør det nemt og billigt at investere – og så klarer du det på mobilen.

Med Darwin kan du let og brugervenligt selv investere i aktier og obligationer (indeksfonde) direkte fra din mobiltelefon. Darwin er udviklet af BankInvest sammen med lokale og landsdækkende pengeinstitutter.

Hvis du vil investere gennem Darwin, skal den bank, hvor du er kunde, være med i Darwin-løsningen. Fra den 1. februar 2018 er det:

Djurslands Bank, Jyske Bank, Kreditbanken, Nordfyns Bank, Nordjyske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Skjern Bank og Sydbank.

I begyndelsen af 2. kvartal 2018 vil yderligere to pengeinstitutter, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbank tilslutte sig Darwin. Hvor BankNordik og Sparekassen Sjælland-Fyn følger med i 3. kvartal af 2018. Vi forventer at flere pengeinstitutter kommer på Darwin løbende.

 

Hvordan kommer jeg i gang?

  • Du kan komme i gang med at investere for et indskud på 1.000 kr. Der er ingen øvre indskudsgrænse.
  • Du skal hente Darwin-app’en på enten App Store eller Google Play.
  • Du styrer alt selv via Darwin app’en, herunder oprettelse af aftalen, løbende indskud, valg af investeringsprodukt og hævninger. Aftalen bliver indgået med din egen bank. Så du kan altid se din konto og depot for Darwin i netbanken.


Lidt om Darwin

I Darwin kan man vælge mellem fire investeringsprodukter med aktieandele på hhv. 15, 35, 60 og 80 %. Produkterne er bygget op om en portefølje af 14 indeksfonde, der følger et markedsindeks. De kaldes også ETF’er (Exchange Traded Funds).

Darwins fire produkter ligger i en dansk investeringsforening, og produkterne er udbyttebetalende.

Derudover får du investering til lave omkostninger fordi Darwin er uden investeringsrådgivning og baseret på indeksfonde. Priserne (Årlige Omkostninger i Procent) varierer derfor også mellem 0,75 % og 0,95 % på de fire investeringsprodukter.

Den lave pris er mulig, fordi der er tale om en selvbetjeningsløsning uden adgang til investeringsrådgivning, og fordi passivt forvaltede indeksfonde har lavere omkostninger.

BankInvests investeringsspecialister foretager dog aktiv allokering i de fire Darwin investeringsprodukter, og det er inklusiv i prisen.

Det er de største globale ETF-leverandører, som leverer indeksfonde til Darwin. Disse indeksfonde er ikke etisk screenede. Det skyldes, at udbuddet af etisk screenede indeksfonde i dag er meget begrænset, priserne er høje og ”spreads” (forskel på købs-/salgspris) også er store.

Vi er i dialog med ETF-leverandørerne om muligheden for på et senere tidspunkt at indføre etisk screenede indeksfonde i Darwin.

Hvis det er vigtigt for dig at investere i etisk screenede investeringsfonde, opfordrer vi dig til i stedet at få rådgivning om dette i dit pengeinstitut. Det kunne alternativt fx være investering i aktivt forvaltede BankInvest-fonde, der er etisk screenede.


Vi hører gerne fra dig, hvis du har kommentarer, ris eller ros

Vi håber, du vil synes om Darwin. Har du kommentarer, ris eller ros til os, er du mere end velkommen til at sende os en besked på [email protected]

Vi glæder os til at investere sammen med dig.

Mange hilsener
Darwin teamet